Skip to main content

Severdigheter

Tønsberg

Tønsberg er en kommune og by i Vestfold. Kommunen grenser i vest mot Stokke, i nord-vest mot Re, i nord mot Horten, i øst mot Oslofjorden, og i sør mot Nøtterøy. Byen har fylkesadministrasjonen for Vestfold. Mange arbeidstakere i Tønsberg pendler til Oslo flere ganger i uken.

Tønsberg var lenge en by med et svært begrenset areal, og bybebyggelsen gikk allerede på 1800-tallet ut over bygrensene, inn i kommunene Nøtterøy og Sem. En byutvidelse i 1877 ga Tønsberg en stripe av Nøtterøy med viktige maritime industriarealer. I 1988 ble kommunene Tønsberg og Sem slått sammen. Tønsberg har store jordbruksarealer, og viktige våtmarker for fuglelivet.

Tønsberg er en middelalderby og er regnet som Norges eldste by; ifølge Snorre var byen grunnlagt før år 871. [1]

Osebergskipet, Norges mest spektakulære arkeologiske funn, er gravd fram i Slagendalen, og funnstedet, Oseberghaugen, er tilrettelagt for besøkende.

Aktiviteter i Tønsberg

Slottsfjellet

Nyt av sommerværet i Tønsberg og koble av på Slottsfjellet og eventuelt ta en pause på Slottsfjellcafeen.

Kongemakt og krigslist, stormaktsspill og sagasus. Slottsfjellet er selve symbolet på Tønsbergs storhetstid og rike historie.

Fra sitt Castrum Tunsbergis, landets største festning på 1200-tallet, styrte Håkon Håkonsson over Norge da nasjonen var på sitt største og mektigste.

Og fra Slottsfjellet reiste hans datter, Prinsesse Kristina, til Spania for å gifte seg med sin prins. Andre strømmet til fjellet fra fjern og nær, – Michaelkirken fra 1191 var et viktig pilegrimsmål.

Mer om Slottsfjellet

Kilden kino

Er du og dine lagkamerater slitne og ønsker å slappe av i gode stoler og samtidig se en god film – ta en tur til Kilden Kino

Ringshaugstranda badeplass

Ta laget ditt med på en deilig svømmetur i vannet eller bare avkobling på Ringshaugstranda! Stranden betegnes som «blå» strand og har kiosk, toalett, beachvolleyballbane.

Kommer du til Ringshaugstranda på en god sommerdag får du øyeblikkelig sydenstemning. Dette er blandt Oslofjordens største og mest populære badestrender.

Stranda har flott natursand og er lang og halvmåneformet. Den beste sanden ute i vannet finner du på midten. Noen områder med stein ute i vannet.

Nord i bukten finner du en stor gresslette og steinmolo med badetrapp og stupemuligheter ( ca 1.5 meter).

Les mer

 Brygga i Tønsberg

Servering og uteliv

Tid mellom kamp eller sosial samling for de voksne?

Sulten? Eller kanskje bare tørst? Tønsberg har et hav av muligheter for deg uansett om du er på utkikk etter en god lunsj, en bedre middag eller bare noe kaldt å drikke i solveggen. Langs bryggekanten og i de trivelige smågatene finnes et stort utvalg av barer, cafeer og restauranter med noe for enhver smak.

Besøk brygga